Dm ridtravare 2013

I helgen var det det för Södermanland i Flen, hoppning på lördagen och dressyr på söndagen. Moa följde med och hjälpte till. Det var lite strul innan vi kom iväg, oljelocket på bilen gick sönder men det löste sig sen så slet sig Lill Uffe också när vi skulle lasta. Men sen kom vi iväg! Vi skulle ju sova över så Lill Uffe fick en box att stå i och han gillade läget!

hoppningen
Hoppade två klasser, först 40 cm som gick väldigt bra! Vi kom tvåa i klassen, det var även stilbedömning och där var vi två poäng efter ettan. I 60 cm var det en annan bana med ett hinder med en grind. Han hoppade fint på första och andra hindret, på tredje tvekade han lite men fick honom att hoppa. Sen kom frjärde hindret som var grinden och den ville ha inte hoppa, han kände säkert att jag också var osäker på det. Först stannade han, red på igen och han stannade igen och jag ramlade av haha. Det var ganska odramatiskt, försökte hänga kvar men det gick inte så vi blev uteslutna. Men vi fick endå komma in på prisutdelning för Cina som vann 40 vann även 60 och man kan bara vinna Dm i en klass, den högsta. Så Dm titeln i 40cm gick till mig och Lill Uffe!

dressyren
Dressyren var på söndagen och då  var det även fler hästar där, var mycket lugnare i stallet på lördagen så Lill Uffe kändes lite stissig hela dagen. Red fram rätt länge och han var fin på framridningen men när vi kom in i ridhuset var det superläskigt! Läktaren var läskig och andra kortsidan också. Han ville inte stå stilla i halterna och var spänd som en stålfjäder hela programmet. Han gnäggade till en häst utanför och mitt i ena volten hoppade han rakt upp i luften från igenstans, tokhäst. Våran ökade trav flög han iväg i och sen var inte våra volter så runda så det gick inte alls bra. Men det kommer fler gånger!
Har massa fina bilder och lite filmer att visa så det kommer!

Bra jobbat!! Båda två.

Svar: Tack :)
Tilde
Kom ihåg mig?