Ridtravar DM 2012

Japp nu har vi vart och tävlat på ridtravar DM för Södermanland. Många trevliga männsikor där men iskallt så om vi någon ång kommer iväg på tävling ska det vara på den varmare delen av året! Vi kom tid i väldigt god tid då det inte alls tog så lång tid som vi trodde det skulle ta att köra. Min kusin Moa fotade en del så bilder kommer när jag får dom och filmer också om det inte ser allt för hemskt ut haha. 
 
Dressyren
Vi började med dressyrklassen som var ett travprogram. Det var framridning i grupper en kvart inne i ridhuset men försökte rida lite ute innan också. Där ute var han väldigt steppig och spänd men han lugnade sig när vi kom in i ridhuset. Bestämde mig på framridningen att jag endå skulle sitta ner under programmet, har tvekat hela tiden. Då jag red i min hoppsadel kändes det inte ultimat att sitta ner. Eller alla gånger vi tränat hemma har vart katastrofala. Men det kändes bättre på framridningen.
 
Det blev vår tur och vi gick in i ridhuset och då var han spändare än innan. Antagligen för att han var själv men red runt lite så att han lugna ner sig lite. Programmet gick ganska bra men volterna blev lite ovala så det får vi träna på. Han blev lite hetsig när jag skulle fatta tyglarna igen och sen sist men inte minst så red jag fel väg. Började kännas bra att vi hade klarat oss genom programmet utan större svårigheter så satsar verkligen sista travökningen på diagonalen. För det var där jag trodde att den skulle vara men så var det ju inte, den skulle vara på långsidan. Stor miss av mig att inte läsa programmet ordentligen så det är jag fortfarande lite sur över. Men men. Vår ritt räckte i alla fall till en tredje plats i distrikmästerskapet så jag är nöjd endå. 
 
Hoppningen
Sen kom hoppningen efter en lång väntan. Gick banan och kom faktiskt ihåg den! Vi hoppade 40 cm, vi safade lite där men det var vår första tävling och jag ville att vi skulle komma runt. På framridningen fokuserade jag mest på halter för att se så att han lyssnade på mig. Sen hoppade vi fram, bara det att vi fick hoppa fram på 30 cm så då var jag lite jobbig och påpekade det men det löste sig bra. 
 
Det som jag egentligen var mest nervös över var att vi var tvungna att stå inne på banan när ekipaget innan oss hoppade och jag vill verkligen inte vara ivägen. Nu fick vi ju stå i ett hörn men endå. Sen blev det vår tur och vi tog det lugnt, lät honom satsa lite innan hindererna så att han får med sig att det är kul att hoppa på tävling också. Det gick bra och vi blev felfria! Bedämmningen var idealtid men den sa dom inte och inte häller vilka tider alla hade, så kändes lite som lotto om vilka som skulle få komma in på prisutdelningen. Men vi stod inte ute och frös i onödan för vi blev placerade. Tredje plats i klassen och andra i distrikmästerskapet. Roligt! Vi hade inte kunnat gjort så mycket bättre här, ettan var tio sekunder snabbare än idealtiden och jag vet inte alls vad vi hade för tid men det måste ju vart betydligt snabbare. Jag kollade på filmen och jag tycker att våran runda inte alls såg snabb ut så ja inte mycket vi kunde göra. Man kanske borde köra stilbedömning på den klassen istället? Bättre att det var så här endå än att det skulle gå på tid tycker jag. Nästa gång ska vi försöka oss på 60 cm för det tror jag att vi klarar!
 
Jag är nöjd och Lill Uffe var himla stolt när han kom hem till stallet igen. Han skötte sig även bättre än jag trodde han skulle göra, duktig häst! Längtar tills jag får bilderna så att jag kan visa upp min fina lilla häst!

Snyggt jobbat! (:
Lill Uffe måste vara världens sötaste smeknamn också.. (;

Svar: Tack! Han är ju en söt så häst ;)
Tilde
Kom ihåg mig?